Океан споменик на Minecraft – 2024

Океан споменик на Minecraft

Океански споменик

Океан споменик на Minecraft: Океанските споменици се меѓу најзастрашувачките структури во Minecraft. Овие необични структури се масивни по големина, и тие се дом на опасните толпи кои пливаат наоколу и внатре! Доколку планирате да ја посетите Океански споменик, мора да се подготвите за настанот соодветно.

Океан споменик на Minecraft: Сè што играчите мора да знаат

Каде да најдете океански споменик

најдете океански споменик

Океанските споменици може да се најдат во следните биоми:

  • Длабок океан
  • Длабоко замрзнат океан
  • Длабок студен океан
  • Длабок млак океан
  • Длабок топол океан

Гејмерите можат да ги откријат овие биоми кога патуваат подалеку од брегот. Иако тие лесно можат да лоцираат биом на длабокиот океан, ќе биде предизвик да се лоцира Океански споменик!

Најдобро време за посета е вечерта бидејќи светлата на споменикот полесно се гледаат.

Какви се тие толпи?!

Толпите погоре се нарекуваат чувари.

Чуварите се група непријателски поединци кои исфрлаат ласери од нивните очи. Ласерот ќе наплаќа за 2 секунди пред да пука во лицето, предизвикувајќи му на играчот оштетување на шест црвени срца.

Ласерот може да предизвика уште една магична штета (го заобиколува оклопот) во случај играчот да игра Нормални тешкотии.

Ако нивните шилци се развлечени, Чуварите ќе го оштетат лицето секој пат кога ќе го погодат неговите трње.

Какви се тие толпи

Што има внатре во споменикот?

Покрај чуварите на стандардот, Постарите чувари исто така се мрестат. Тие се огромни чувари кои изгледаат како да прават од камен. Рибата е масивна и има исклучително моќен ласер кој прави осум срца на штета кога е целосно наполнет.

Ласерот ќе се поврзе со играчите и ќе ги следи нивните движења, и ако не можат да се оддалечат од него или зад блок пред целосно да се наполни и се каат за тоа, тие ќе бидат виновни!

внатре во Споменикот

Старецот Гардијан, исто така, може да го принуди играчот да трпи замор од рударството барем секој 60 минути. Ова го отежнува излегувањето од Споменикот и бегството.

Слично на чуварот на редовниот The Elder Guardian, исто така, има ефект на трње, предизвикувајќи две оштетувања кога е во нормален режим (три за тешко). Се препорачува играчите да земат оклоп за заштита и дишење што е маѓепсан да ги преземат овие момци.

Што е со пленот?

за пленот

Океанските споменици нудат најмногу плен достапен во Minecraft!

Еве список на плен што може да го добиете:

  • Сунѓери (од Старец Гардијан, Соби со сунѓер)
  • Блокови од призмарин
  • Морски фенери
  • Златни блокови (осум се наоѓаат во најгорната просторија заедно со Старецот Гардијан)
  • Темни блокови од призмарин

Собите со сунѓер (се гледа на фотографијата погоре) се најнеобичните простории во Споменикот. Тие можат да соберат колку што е можно повеќе 30 влажни сунѓери! Сунѓерите потоа се вадат од печка пред да се користат како сунѓер за впивање на водата. (добро да се користи за бази во океанот).

Гејмерите исто така можат да заработат “Длабокиот крај” достигнување Доколку се способни да го надминат Старецот Гардијан.

Најчесто поставувани прашања

Која е поентата на океанските споменици во Minecraft?

Океански споменици, понекогаш се нарекуваат споменици, се невообичаени подводни структури лоцирани во биомот и варијации на длабокиот океан. Овие структури се дом на старатели, како и постари старатели. Тие можат да бидат единственото место на кое се наоѓаат сунѓери и се една од двете локации каде што може да се открие призмарин, а другата е урнатините на океанот.

Колку постари чувари има во океански споменик?

Во процесот на создавање на секој океански споменик природно се јавуваат тројца чувари постари од вас. Има еден во горната соба на споменикот, и уште двајца во секое крило на споменикот. Тие не се размножуваат по нивното првично мрестење, затоа има мал број по планета.

Дали има градите во океанските споменици во Minecraft?

Ќе има по еден сандак по споменик. Може да се најде по случаен избор во рамките на споменикот.

Дали сите океански споменици имаат соби со сунѓери?

Собите за сунѓер во Minecraft се исклучително ретки и се преполни со предмети што можат да бидат исклучително корисни за играчите. Собите со сунѓери содржат сунѓери и тие се наоѓаат само во структури во биомот на океанот, кој е познат како океански споменици.

Како се исцедува споменикот на океанот?

Откако ги претепа сите три толпи на Старецот Гардијан во споменикот на океанот, играчите ќе лоцираат соба со сунѓер. Собата е исполнета со многу влажни сунѓери. може да се стекне преку кршење. Овој блок е клучен инструмент за исфрлање на целиот споменик на океанот.

Кликни тука: akamsremoteconnect.info