https aka ms далечинско поврзување anmelden

Photo of author

Minecraft Gamer

Што е грешка Https //Aka.Ms/Remoteconnect?
Грешката „https://aka.ms/remoteconnect“ се очекува, ако ја пробате вашата сметка на Microsoft.

Minecraft неодамна се префрли на платформата на Microsoft. Има тони исклучителни услуги на платформата. Тоа е одлична игра за нив, кои сакаат да градат работи.

Der https://Грешката aka.ms/далечинско поврзување е честа појава на Nintendo, PS4 и други конзоли. Овој проблем може да го имате и на вашиот компјутер. Во овој водич ќе се обидам, поправете го проблемот со различни решенија.

Како да го поправите https://aka.ms/remoteconnect Грешка за најавување на Minecraft?

Ако користите https://Порака за грешка aka.ms/далечинско поврзување, тогаш не грижете се. Еве ние ќе ви помогнеме, да се реши овој проблем.

решение 1: Внесете го кодот за пристап до вашата сметка на Microsoft
Ве молиме следете го следново упатство внимателно, да ја решите грешката на Minecraft на PS4.

Прво, вчитајте ја играта Minecraft на Nintendo Switch или PS4.
Следно, кликнете Најава за пристап до мултиплеер, Потоа поврзете се со вашата сметка на Microsoft.
Потоа ќе добиете порака со кодови и линк https://aka.ms/далечинско поврзување
Отворете кој било веб-прелистувач и најавете се преку https://account.microsoft.com со вашата сметка на Microsoft.
Потоа повикајте ја оваа веб-адреса во истиот прелистувач: https://aka.ms/далечинско поврзување.

Преведено со www.DeepL.com/Translator (бесплатна верзија)

Се отвора нов прозорец, каде што треба да го внесете кодот.
Ве молиме притиснете да и согласете се со условите, за да пристапите до сè на вашата конзола за игри.
Конечно, можете да играте Minecraft на Nintendo Switch или PS4, и нема да видите порака за грешка.

решение 2: Избришете го зачуваниот и оштетен датум на играта Minecraft
Одете во поставките
Продолжи, системски поставки
Следна точка: Складирање
На крајот, одете во Складирање игри, и ќе видиш, дека тоа 2 Таму датотеките за игри на Minecraft.
Мора да ги избришете овие две датотеки со игри и да започнете одново.
решение 3: Креирајте нова сметка на Microsoft
Ако вашиот проблем опстојува, треба да креирате нова сметка на Microsoft. Затоа што ако сте смениле уреди или конзола, тогаш Xbox често се судира со PS4. Затоа, добивате грешка https://aka.ms/далечинско поврзување.

Како да креирате нова сметка на Microsoft?

Посетете ја официјалната веб-страница на Microsoft на https://account.microsoft.com/account.
Кликнете на Креирај нова сметка.

Преведено со www.DeepL.com/Translator (бесплатна верзија)

Како да поставите cross play engine за xbox?
Еве ги целосните чекори за поставување Cross Play Engine на XBOX:

Прво, притиснете го копчето Xbox на вашиот контролер и посетете ги Поставките.
Одете во Сметка и ве молиме изберете Приватност на сметката и безбедност на интернет.
Wählen Sie Xbox Live-Datenschutz.
Wählen Sie Benutzerdefiniert > Details anzeigen und Anpassen und dann Kommunikation & Multiplayer.
Kommunikation außerhalb von Xbox Live zulassen.
Wie richtet man Minecraft Cross-Play auf der PS4 oder Nintendo Switch ein?
Besuche deine PS4-Konsolen oder deine Sony PlayStation im Nintendo-Shop.
Nintendo Switch: Suche nach Minecraft und klicke auf die SchaltflächeMinecraft von Switch herunterladen”.
Auf PS4: Gehe zu ‘Minecraft PS4und klicke auf Minecraft für PS4 zum Herunterladen.
Регистрација на идентитет на клиент на Microsoft.
Одете на почетниот екран на Minecraft на вашиот систем и кликнете на копчето “Регистрирајте се”.
Кликнете на врската, од вас на далечинско поврзување на картичката “регистрација” треба да води.
Ве молиме имајте го ова на ум, дека кодот за активирање има осум цифри. За да го ставите вашиот профил на официјалната веб-страница https://aka.ms/Remote Connect за да овозможите, потребен е овој клучен код.
Посетете https://aka.ms/remoteconnect и стартувајте го вашиот интернет прелистувач.
Можете да го направите ова на вашиот компјутер или вашиот интернет прелистувач на Mac или Windows.
Внесете го бројот на кодот на екранот на вашиот компјутер.
Потоа кликнете на копчето “Продолжи”.
Сега следете ги упатствата на екранот, за да се заврши процесот на регистрација.