aka.ms/moteconnect ❤️ Minecraft Crossplay Внесете код

aka.ms/далечинско поврзување

https://aka.ms/далечинско поврзување е веб-локација која ви овозможува вкрстено играње на Minecraft на различни конзоли како компјутер, Xbox, PS4, PS5, или префрли Nintendo користејќи ја вашата сметка на Microsoft.

Кога се обидувате да ја користите одликата за вкрстување на нов уред што не е поврзан со сметка на Microsoft, може да наидете на пораката aka.ms/remoteconnect. Сепак, ова не е единствената причина поради која може да ја добиете оваа порака за грешка.

Оваа статија ќе ве информира за https://aka.ms/далечинско поврзување порака за грешка и како брзо да ја поправите на различни конзоли. Вообичаено, можете да ја поправите грешката со неколку едноставни чекори.

Ака ms далечинско поврзување

Што е Aka.ms/remoteconnect?

https://aka.ms/remoteconnect е официјалниот веб-портал на Microsoft кој ви овозможува да поврзувате различни конзоли како што е Xbox, компјутер, PS4, PS5 или Nintendo Префрлете се на вашата сметка на Microsoft. Најистакната употреба на aka.ms/далечинско поврзување е вкрстувањето на Minecraft преку различни конзоли за игри.

Веб-страницата Aka Ms Remoteconnect ве пренасочува кон https://login.live.com/oauth20_remoteconnect.srf, каде што можете да го внесете кодот прикажан на вашата конзола за да ја поврзете вашата сметка и да започнете да играте Minecraft со вашите пријатели.

Зошто гледам Https://aka.ms/moteconnect Грешка?

Постојат три главни причини зошто може да наидете на https://Грешка aka.ms/далечинско поврзување додека играте Minecraft. Постојат повеќе причини зошто може да ја видите оваа грешка, но ова се најчестите објаснувања зад пораката за грешка:

Користење на функцијата Crossplay за прв пат

Да претпоставиме дека ја користите функцијата за вкрстување на Minecraft за прв пат, и вашиот уред не е поврзан со сметка на Microsoft. Во тој случај, најверојатно ќе го видите Порака за грешка aka.ms/далечинско поврзување. Најверојатно ќе ја видите грешката ако користите уред кој не е на Microsoft, како што е Playstation, PC или Nintendo Switch.

Грешка во Aka.ms/Remoteconnect поради промена на уреди

Втората најчеста причина зад грешката со далечинско поврзување aka ms е промената на уредите. Ако често ги менувате уредите на кои играте Minecraft, најверојатно ќе наидете на https://aka.ms/далечинско поврзување грешка. На пример, ќе наидете на оваа грешка ако се префрлите од играње на Xbox уред на Playstation или од Playstation на Nintendo.

Корумпирани/застарени датотеки за игри на Minecraft

Понекогаш грешката aka ms далечинско поврзување се случува поради оштетени датотеки со игри на вашиот уред. Вашите датотеки со игри на Minecraft може да бидат оштетени од неколку причини.

Првата причина зошто датотеките на вашите игри може да бидат оштетени е неуспешно ажурирање на средина поради проблеми со интернет конекцијата.

Втората причина за https://Пораката за грешка aka.ms/remoteconnect покажува дека е оштетена/лоша инсталација.

Во двата овие случаи, може да ја поправите грешката aka ms remoteconnect со повторно инсталирање на играта на вашиот уред со стабилна интернет конекција.

Последниот најчест проблем е тоа што ако играте на компјутер, вашиот компјутер е заразен со вирус кој влијае на датотеките на играта, во тој случај треба да го скенирате вашиот компјутер за вируси користејќи антивирусен софтвер и да отстраните кој било од пронајдените вируси и потоа повторно да ја инсталирате играта со стабилна интернет конекција.

Како да се поправи Https://aka.ms/moteconnect Грешка?

Постојат повеќе можни поправки за грешката со далечинско поврзување aka ms. Точното решение за вас зависи од тоа што го предизвикува проблемот. Ќе ве запознаеме со сите можни поправки за пораката за грешка aka.ms/remoteconnect, што ќе го реши проблемот за вас.

Треба да знаете дека ќе ви треба активна сметка на Microsoft за да ја поправите грешката aka.ms/remoteconnect; ако немате сметка на Microsoft, потоа посетете https://account.microsoft.com/account/ и креирајте сметка на Microsoft за себе.

Решение 1: Внесете код на официјалната веб-страница на Aka MS Remoteconnect

Најчеста причина зад пораката за грешка aka.ms/remoteconnect е тоа што ја користите функцијата за вкрстување за прв пат на вашиот уред, и не е поврзан со сметка на Microsoft.

Може да видите порака за грешка како подолу на вашиот екран:

aka.ms/далечинско поврзување
Aka.ms/remoteconnect Екран за порака за грешка

За да се поправи ова, посетете ја официјалната веб-страница: https://aka.ms/remoteconnect од уред различен од оној на кој моментално ја играте играта. Ќе бидете пренасочени автоматски на their website and will be prompted with a screen as shown below.

aka ms далечинско поврзување внесете го кодот

Внесете го 8-цифрениот код прикажан на вашата конзола во полето „Code“ правилно на веб-локацијата и кликнете Следно.

Вашата сметка на Microsoft сега ќе биде поврзана со вашата конзола, и можете успешно да играте Minecraft со вашите пријатели на вашиот PS4, PS5, PC или Nintendo Switch.

Решение 2: Бришење оштетени датотеки со игри

Една од вообичаените причини зад пораката за грешка Aka Ms Remoteconnect е оштетените датотеки на играта. Можете да го поправите со следење на чекорите подолу за вашите специфични конзоли.

Забелешка: Ова може да го избрише вашиот моментално зачуван напредок во играта.

За корисниците на Xbox One:

 • Одете во „Игри и апликации“ од почетниот екран.
 • Изберете „Игри“ од менито.
 • Најдете „Minecraft“ и изберете „Управување со играта“.
 • Отстранете ги сите зачувани датотеки.
 • Рестартирајте ја играта.

За корисници на PS4:

 • Одете во „Поставки“.
 • Оди до: Системски поставки > Складирање > Системско складирање > Зачувани податоци.
 • Одете до „Minecraft“ и избришете ги сите зачувани податоци за играта.
 • Рестартирајте ја играта.

За Nintendo Switch:

 • Одете во „Поставки“ од главното мени.
 • Одете во „Управување со податоци“.
 • Одете во „Зачувани податоци“.
 • Избришете ги зачуваните податоци за играта „Minecraft“..
 • Рестартирајте ја играта.

Решение 3: Повторно инсталирање на Minecraft на вашата конзола

Последната можна поправка е повторно инсталирање на играта на вашата конзола. Следете ги чекорите споменати подолу за повторно да ја инсталирате играта на различни конзоли.

Како да го деинсталирате Minecraft на Xbox One: aka.ms/далечинско поврзување

 • Притиснете го копчето Xbox.
 • Означете „Мои игри & Апликации“
 • Притиснете „А“ за да ја отворите „Мои игри & Апликации“.
 • Означете „Игри“.
 • Притиснете десно на подлогата d.
 • Означете „Minecraft“.
 • Притиснете го копчето „Мени“..
 • Означете „Управувај со играта“.
 • Притиснете „А“ за да го отворите управувањето со играта.
 • Означете „Деинсталирај ги сите“.
 • Притиснете го копчето „А“ за да го деинсталирате Minecraft.

Како повторно да го инсталирате Minecraft на Xbox One:

 • Отворете Microsoft Store.
 • Пребарајте „Minecraft“.
 • Преземете ја и инсталирајте ја играта.
 • Отворете ја играта и кликнете на копчето „Најави се“..
 • Ќе бидете автоматски најавени на вашата сметка на Microsoft и ќе можете да уживате во играта.

Како да го деинсталирате Minecraft на Playstation:

 • Одете на главниот екран и означете „Minecraft“.
 • Притиснете го копчето „Опции“ на контролорот.
 • Изберете „Избриши“.
 • Изберете „Во ред“.

Како повторно да го инсталирате Minecraft на Playstation:

 • Одете во „Playstation Store“
 • Пребарајте „Minecraft“.
 • Преземете ја и стартувајте ја играта.
 • Ќе ви биде побарано со екранот Aka.ms/remoteconnect, отворете ја официјалната веб-страница – https://aka.ms/далечинско поврзување на друг уред (Мобилен/компјутер) и внесете го 8-цифрениот код за да го поврзете вашиот уред со вашата сметка на Microsoft.

Како да го деинсталирате Minecraft на Nintendo Switch:

 • Одете на почетниот екран на Switch и означете „Minecraft“.
 • Притиснете го (+) копче на десната страна.
 • Изберете „Управување со софтвер“.
 • Кликнете на „Избриши софтвер“.

Како повторно да го инсталирате Minecraft на Nintendo Switch:

 • Посетете eShop на вашиот Nintendo Switch.
 • Пребарајте „Minecraft“.
 • Преземете ја играта и стартувајте ја.
 • Ќе ви биде побарано со екранот Aka.ms/remoteconnect, отворете ја официјалната веб-страница – https://aka.ms/далечинско поврзување на друг уред (Мобилен/компјутер) и внесете го 8-цифрениот код за да го поврзете вашиот уред со вашата сметка на Microsoft.

Ова беа трите решенија за решавање на проблемот со далечинско поврзување https aka.ms на различни конзоли како што е Xbox One, Playstation или Nintendo Switch.

Најчесто, треба да можете да го решите проблемот со Aka.ms Remoteconnnect следејќи ги овие методи, но ако сè уште го доживувате проблемот, треба да контактирате со поддршката за корисници за поголема помош.

Решавање проблеми со веб-локацијата aka.ms/remoteconnect

Ако имате проблеми со пристапот или користењето на Aka.ms/далечинско поврзување веб-страница, еве неколку брзи поправки што треба да ги земете во предвид. Прво, треба да забележите дека отворањето на официјалната веб-страница (https://aka.ms/remoteconnect) will redirect you to live login website which is entirely normal.

Ако не можете да го отворите порталот Aka Ms Remoteconnect, тогаш постои можност да има некои проблеми со вашата интернет конекција. За да процените дали проблемот е со порталот или со вашата интернет конекција, обидете се да отворите која било друга веб-локација како што е Google на вашиот прелистувач; ако не се вчита, веројатно има проблем со вашата интернет конекција. Ако другите веб-локации се отвораат добро, тогаш шансите се дека веб-локацијата за далечинско поврзување aka ms е неисправна поради редовно одржување или поради голем сообраќај. И двете од овие прашања треба да се решат во рок од неколку минути.

Понекогаш веб-страницата се вчитува добро, но не можете да го поврзете вашиот уред откако ќе го внесете вашиот 8-цифрен код. За да се поправи ова:

 1. Погрижете се да го внесете кодот точно како што е прикажано на вашиот уред.
 2. Проверете дали вашиот CAPS LOCK не е вклучен.
 3. Осигурајте се дека погрешно не ја внесувате буквата „О“ како „НУЛА“ или обратно.

Дали е задолжителна сметка на Microsoft за играње Minecraft?

Студиата Мојанг го развија Minecraft, но Мајкрософт го купи. Значи, Задолжителна е сметка на Microsoft за играње Minecraft, што тогаш не беше случај.

Исто така, ако сте спремни да ја користите функцијата вкрстена игра, ќе треба да ја поврзете вашата сметка на Microsoft со вашиот уред.

Подолу се чекорите за да се овозможи вкрстена игра на вашите различни уреди:

Како да овозможите Crossplay на Xbox One ? – aka.ms/далечинско поврзување

Конзолите Xbox се најлесните за користење на функцијата за вкрстување на Minecraft. Бидејќи тие се веќе поврзани со сметка на Microsoft (кои сте ги додале во процесот на поставување), следете ги чекорите подолу за да овозможите вкрстена игра во Xbox One.

 • Стартувајте Minecraft.
 • Паузирајте ја играта и кликнете „Покани во игра“.
 • Кликнете на менито на пријателот и пронајдете пријатели на повеќе платформи.
 • Пребарајте го ID на Minecraft на вашиот пријател.
 • Кликнете на „Додај пријател“.
 • Откако вашиот пријател ќе ја прифати вашата покана, можете да се придружите на нивниот свет.

Како да овозможите Crossplay на Playstation ?

Можно е да ја вклучите функцијата за вкрстување на вашиот Playstation, но пред да го направите тоа, ќе треба да ја поврзете вашата сметка на Microsoft со вашиот уред.

Проверете дали вашата PlayStation е поврзана на интернет; сега отворете Minecraft, и ќе ви биде побарано со екранот за далечинско поврзување на Aka.ms. Отворете го https://aka.ms/далечинско поврзување веб-локација од друг уред и внесете го 8-цифрениот код на веб-локацијата за да ја поврзете вашата сметка на Microsoft. Откако ќе го направите ова, следете ги чекорите споменати подолу за да овозможите вкрстена игра на вашиот PlayStation:

 • Стартувајте Minecraft на вашата Playstation.
 • Паузирајте ја играта и кликнете „Покани во игра“.
 • Кликнете на менито на пријателот и пронајдете пријатели на повеќе платформи.
 • Пребарајте го ID на Minecraft на пријателите на вашиот пријател.
 • Кликнете на „Додај пријател“.
 • Откако вашиот пријател ќе ја прифати вашата покана, можете да се придружите на нивниот свет.

Како да овозможите Crossplay на Nintendo Switch?

Пред да овозможите вкрстена игра на вашиот Nintendo Switch, мора да ја поврзете вашата сметка на Microsoft со уредот. Проверете дали вашиот Nintendo Switch е поврзан на интернет; сега, отворете ја играта Minecraft на вашиот уред.

Ќе ви биде побарано со екранот за далечинско поврзување на Aka.ms. Отворете ја официјалната веб-страница (https://aka.ms/далечинско поврзување) од друг уред и внесете го вашиот 8-цифрен код таму за да го поврзете уредот со вашата сметка на Microsoft. Откако ќе го направите ова, следете ги чекорите подолу за да овозможите вкрстена игра.

 • Стартувајте Minecraft на вашиот Nintendo Switch.
 • Паузирајте ја играта и кликнете „Покани во игра“.
 • Кликнете на менито на пријателот и пронајдете пријатели на повеќе платформи.
 • Пребарајте го ID на Minecraft на вашиот пријател.
 • Кликнете на „Додај пријател“.
 • Откако вашиот пријател ќе ја прифати вашата покана, можете да се придружите на нивниот свет.

Најчесто поставувани прашања – aka.ms/далечинско поврзување

Дали е https://безбедна веб-страница aka.ms/remoteconnect?

Да, веб-страницата Aka.ms/remoteconnect е 100% безбедно, и тоа е официјалната веб-локација за да го внесете вашиот 8-цифрен код за да го поврзете вашиот уред со вашата сметка на Microsoft. Ќе бидете пренасочени на https://login.live.com/oauth20_remoteconnect.srf, каде што можете да го внесете вашиот 8-цифрен код, поврзете го вашиот уред со вашата сметка на Microsoft, и овозможете вкрстена игра за да започнете да си играте со вашите пријатели и да влезете во нивните виртуелни светови.

Може ли да овозможам вкрстена игра на Xbox/Playstation/Nintendo Switch?

Да, можете да овозможите вкрстена игра на различни ваши конзоли, како што се Xbox/Playstation/Nintendo Switch. Ќе треба да ја поврзете вашата сметка на Microsoft за да овозможите вкрстена игра.

Како да контактирате со поддршката на Minecraft?

Можете да контактирате со поддршката на Minecraft со посета на ова врска.

Исто така, проверете поврзани објави: